ضوابط پذیرش مقاله برای درج در فصلنامه علمی «مطالعات فرهنگ ـ ارتباطات»
برای ثبت نام در سامانه روی لینک کلیک فرمایید.
توجه ویژه به پژوهشگران محترم روی این لینگ کلیک نمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در فرایند بررسی مقاله می توانید روی فلوچارت نشریه کلیک فرمایید.
محورهای موضوعی فصلنامه علمی «مطالعات فرهنگ ـ ارتباطات» بدین قرار است:
فرهنگ، ارتباطات و جامعه
فرهنگ و ارتباطات در عصر تحولات فناورانه
رسانهها (سنتی و مجازی)، فرهنگ، ارتباطات و جامعه
سیاستگذاری ملی ارتباطی، فرهنگی و رسانهای
فرهنگ، بازیهای رایانهای و زندگی روزمره
شبکههای اجتماعی و تعامل یا تقابل با رسانههای سنتی
اخلاق حرفهای در حوزه رسانهها و ارتباطات
سواد رسانهای، سواد فرهنگی و سواد اطلاعاتی در عصر رسانههای دیجیتال
فرهنگ، ارتباطات، رسانهها و سبک زندگی
تحولات جهانی در حوزۀ فرهنگ، ارتباطات و رسانه
نویسنده محترم؛ پیش از ارسال مقاله به نکات زیر توجه فرمایید:
تمامی مکاتبات با نویسنده مسئول (ارسالکننده مقاله) انجام میشود. پیگیری تمام امور مربوط به مراحل و نتایج داوری، اصلاحات، پذیرش و چاپ مقاله تنها ازسوی نویسنده مسئول (رابط) انجام میشود. دفتر فصلنامه از پاسخگویی به سایر نویسندگان همکار مقاله معذور است.
تعیین هزینه پردازش مقاله در نشریات علمی مطابق ابلاغ وزارت علوم در سال 1401
برای دریافت ابلاغیه کلیک کنید.
مجموع هزینه داوری و انتشار: 600 هزار تومان
بانک مرکزی بنام انتشارات پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات واریز و تصویر فیش را به صورت خوانا و با کیفیت بهتر از طریق سامانه ارسال فرمایید. باتشکر
شماره شبا 780100004001028503014906
شناسه واریز 314028574140203000014003533859
مورد اول: شیوۀ ارجاع دهی این فصلنامه، بر اساس دستورالعمل ارجاعات درون متنی و مطابق مثالهای معرفیشدۀ این راهنما است.
مورد دوم: فایلهای ارسالی نویسنده/گان:
نویسنده/گان محترم؛ برای ارسال مقاله، حتماً لازم است که دو فایل مجزا را به شرح زیر ارسال کنید:
1. فایل اصلی که باید دارای ویژگیهای زیر باشد:
2. فایل مشخصات نویسنده/گان که باید دارای ویژگیهای زیر باشد:
** نکتۀ مهم:
چنانچه می خواهید کلیه مکاتبات با خود شما باشد در قسمت ثبت مقاله نام خودتان را ستاره دار کنید و سپس در داخل فایل مشخصات، نویسندۀ مسئول را مشخص فرمایید.
مورد سوم: ویژگی اصلی و الزامی برای مقالات قابل پذیرش
مورد چهارم: شیوۀ نگارش مقاله
قالب پیش نویس مقاله برای فصلنامه علمی «مطالعات فرهنگ – ارتباطات»
هر مقاله «علمی» دارای این ساختار کلی است:
در مورد هر یک از این بخشها به صورت مجزا توضیحاتی ارائه خواهد شد.
عنوان مقاله
نویسنده/نویسندگان و سازمان/ سازمانهای وابسته (در فایل مشخصات نویسنده/گان) و نیز در صفحه اول سایت بهطور دقیق ذکر شود.
چکیده و واژههای کلیدی
مقدمه / بیان مسأله(قلم اصل مقاله Bmitra (13) و کلمات لاتین از Times New Roman (11) استفاده شود)
محتوای مقدمه بر مبنای آخرین شیوهنامهها و استانداردهای بینالمللی شامل توضیحات مقدماتی، بیان مسئله، هدف اصلی، پرسشها یا فرضیههاست.
تمام این موارد باید همچون تکههای جورچین کنار هم قرار بگیرند به طوری که پس از اتمام این بخش، خواننده یک تصویر کلی از تمامی اطلاعات به کار رفته در این مقاله داشته باشد.
پیشینۀ پژوهش
در این بخش نخست مطالب مقدماتی در خصوص موضوع پژوهش بیان میشود، و در ادامه پیشینههای پژوهشی مرور میگردند. سپس استنتاجی منطقی از مرور پیشینهها صورت میگیرد، و خلاء(های) پژوهشی موجود نشان داده میشوند. بدیهی است بهترین روش مرور، روش تحلیلی و یا تحلیلی-انتقادی است که در آنها پیشینهها صرف نظر از زمان و مکان انجام آنها، و بر مبنای شباهتهای رویکردی گروهبندی میشوند و نظر و دیدگاه پژوهشگر(ان) نسبت به آنها بیان میشود.
مبانی نظری پژوهش
در این قسمت نظریههایی که پژوهشگر در مقاله خود مورد استفاده قرار داده است به طور خلاصه ذکر میشود. گفتنی است نظریات ذکر شده در این بخش بایستی در بخش نتایج پژوهش و بر اساس یافتههای پژوهش، مورد تبیین و تفسیر محقق قرار گیرد.
روش پژوهش
این بخش شامل طرح، روش یا رویکرد پژوهش (با توصیف دقیق روش کلی و روش خاص اجرای پژوهش)، جامعه پژوهش، ابزار گردآوری دادهها، و روش تجزیه و تحلیل دادههاست. در مرحله نخست پژوهشگر باید روش پژوهش و طرح پژوهش را اعم از روش کمی یا کیفی توضیح دهد تا خواننده تصویر روشنی از آنچه در طول پژوهش صورت گرفته است، بهدست آورد. بنابراین ارائۀ توضیحات دقیق و روشن از فرایند طی شده تا حصول یافتههای پژوهش ضروری است.
پژوهشگر باید جامعۀ مورد نظر را مشخص کند تا خوانندۀ پژوهش بداند این پژوهش روی چه افرادی مورد بررسی قرار گرفته است. سپس باید آزمودنیها یا شرکتکنندگان در پژوهش را مشخص سازد که در واقع به تعیین نمونه پژوهش پرداخته است. البته در مقالههای موردی، شیوۀ انتخاب نمونه و نوع آزمودنی متفاوت از نمونههای پژوهشهای دیگر است.
گام بعدی، پژوهشگر وسیله و ابزار پژوهش (گردآوری دادهها) را تعیین میکند. در این بخش توجه به این نکته ضرورت دارد، در صورتیکه از وسیله و ابزار مورد استفاده در جامعه علمی مخاطب شناخته شده است، نیازی به توضیح دقیق و کامل نیست، و تنها ذکر نام آزمون و یا ابزار پژوهش به همراه توضیح مختصری دربارۀ پایایی و روایی ابزار کفایت میکند. اما اگر ابزار پژوهش توسط خود پژوهشگر طراحی شده است، توضیح کامل دربارۀ چگونگی ارزیابی پایایی و روایی ابزار مورد نیاز است. سپس باید روش تجزیه و تحلیل دادهها را شرح داده، و به مراحل آماری طی شده اشاره شود.
یافتههای پژوهش
تحلیل و بیان دادههای گردآوری شده در قالبهای آماری (توصیفی و استنباطی)، کیفی، و ترکیبی همراه با تفسیر محدود دادهها در این بخش صورت میگیرد. لازم به ذکر است برای توضیح و بیان دادههای گردآوری شده، استفاده از یکی از ابزارهای نمودار، شکل، و جدول کافی است. در مواردی که پژوهش دارای پرسش است، باید پاسخ به پرسش به شکل شفاف و بدون ابهام تشریح شود. در صورت وجود فرضیه در پژوهش، توصیف دقیق آزمونها انجام گیرد و فرضیههای رد یا تایید شده مشخص شوند.
بحث و نتیجهگیری
ارزش اصلی پژوهش در این بخش نهفته است. زیرا یافتههای پژوهش تعیین شده، و درک و شناخت نهایی پژوهشگر از انجام پژوهش بیان میشود. به طور کلی در این بخش تفسیر دقیق دادهها و بیان دیدگاه پژوهشگر/ان نسبت به یافتهها، مقایسه یافتههای پژوهش با یافتههای پژوهشهای پیشین و نشان دادن جایگاه پژوهش در میان پژوهشهای مشابه، بیان مختصر محدودیتهایی که پژوهش در هنگام انجام با آنها روبرو شده است، و ارائه پیشنهاد(های) پژوهشی استنتاج شده از یافتههای پژوهش صورت میگیرد.
روش نگارش منابع و مأخذ
منابع مورد استفاده در مقاله باید بر اساس شیوۀ ارجاعدهی درون متنی و مشابه با نمونهها و الگوهایی که در ادامه معرفی میشوند:
در خصوص عنوان مقالات، نگارش نام نویسندگان و اکتفا نکردن به درج حرف اول نام [در فهرست منابع فارسی و انگلیسی]، بولد شدن عنوان کتابها و فصلنامهها، استفاده از «» برای عنوان مقالات [در فهرست منابع فارسی و انگلیسی] و ...)
الف) نمونه برای کتاب: (عنوان کتاب بولد میشود)
- نام خانوادگی، نام (سال انتشار). عنوان کتاب، ترجمۀ ...........، جلد چندم، چاپ چندم، محل انتشار: ناشر.
ب) نمونه برای مقاله ( نام نشریه بولد میشود)
- نام خانوادگی، نام (سال). «عنوان مقاله»، نام مجله، شماره: 28-1 [شماره صفحات مقاله در مجله].
ج) نمونه برای سایت (نام یا عنوان سایت بولد می شود )
- نام خانوادگی نویسندۀ مطلب [در صورت وجود]، نام [در صورت بی نام بودن، نام یا عنوان سایت]. (سالِ نگارش یا درج مطلب در سایت) [در صورت تکراری بودن، شماره آن با اعداد یا حروف]. «عنوان مقاله یا مطلب»، نام یا عنوان سایت. بازنشانی شده در: روز، ماه، سال، ساعت به نشانی: [پیوند سایت].
شیوه و دستورالعمل ارجاع دهی
تمام منابع در متن باید به صورت زیر درج شود:
برای اولین بار: (Hoges, Jensen, Olsen, & Forgan, 2013)
در ارجاعات بعدی: (Hoges et al., 2013)
منابع ممکن است به صورت مستقیم و یا اینکه داخل پرانتز قرار گیرند. منابع باید بهترتیب حروفالفبا و سال انتشار درج گردند.
مثال:
برای اولینبار: (Allan, 1996a,b, 1999; Allan & Jones, 1995; Hoges, Jensen, Olsen, & Forgan, 2013)
در ارجاعات بعدی:
(Allan, 1996a,b, 1999; Allan & Jones, 1995; Hoges et al., 2013)
Kramer (2000): Kramer و Smith (2000)؛ Hoges و همکاران (2013)
مثال
استانداردها
Takemori, T., Tsurumi, T., Takagi, M., & Ito, M. (1993). U.S. Patent No. 5,232,734. Washington, DC: U.S. Patent and Trademark Office.
Institute of Standards and Industrial Research of Iran. (2008). Microbiology of food and animal feeding stuffs - Horizontal method for the enumeration of yeasts and moulds -Part 1: Colony count technique in products with water activity greater than 0.95. (ISIRI Standard No. 10899.1). Retrieved from http://standard.isiri.gov.ir/StandardView.aspx?Id=12277 (in Persian)
پایاننامهها
Pourashouri, p. (2012). Evaluation of the physicochemical and oxidative stability of microcapsules containing oil fish and omega-3. (Unpublished doctoral dissertation), Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources (in Persian)
Alinasabhematabadi, L. (2015). Protein oxidation in Atlantic mackerel (Scomber scombrus) during chilled and frozen storage. (mastre's thesis), NTNU, Retrieved from https://ntnuopen.ntnu.no/ntnu-xmlui/bitstream/handle/11250/2351628/8731_FULLTEXT.pdf?sequence=1&isAllowed=y
Holopainen-Mantila, U. (2015). Composition and structure of barley (Hordeum vulgare L.) grain in relation to end uses. (Doctoral dissertation), Department of Biosciences, Faculty of Biological and Environmental Sciences, Plant Biology, VTT Technical Research Centre of Finland, University of Helsinki, Retrieved from https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/153489/S78.pdf?sequence=1&isAllowed=y
مجله علمی
Eisa zadeh, H., & Khademian, M. (2006). Preparation of Polypyrrole and Its Composites in Various Solutions Using Different Additives and Studying the orphology and Conductivity of the Prepared Film. Iranian Journal of Polymer Science and Technology, 19(2), 131-136. (in Persian) doi:https://doi.org/10.22063/JIPST.2006.837
Osman, M. (2010). Controlling uncertainty: A review of human behavior in complex dynamic environments. Psychological Bulletin, 136(1), 65-86. doi: http://dx.doi.org/10.1037/a0017815
Wolchik, S. A., West, S. G., Sandler, I. N., Tein, J., Coatsworth, D., Lengua, L., . . . Griffin, W. A. (2000). An experimental evaluation of theory-based mother and mother-child programs for children of divorce. Journal of Consulting and Clinical Psychology, 68, 843-856. doi: http://dx.doi.org/10.1037/0022-006X.68.5.843
کتاب
Glaszious, P., Irwig, L., Bain, C., & Colditz, G. (2001). Systematic reviews in health care: A practical guide. Cambridge, UK: Cambridge University Press.
Fatemi, H. (2016). Food Chemistry: Enteshar Publication Company. (in Persian)
Doust, J. (2010). Evidence about diagnosis. In T. Hoffman, S. Bennett, & C. Del Mar (Eds.), Evidence-based practice: Across the health professions (pp. 128-144). Chatswoord, NSW: Elsevier Australia
همایشها و کنفرانسها
Sanaeifar, A., Mohtasebi, S. S., Ghasemi-Varnamkhasti, M., & Siadat, M. (2014, Nov). Application of an electronic nose system coupled with artificial neural network for classification of banana samples during shelf-life process. Paper presented at the 2014 International Conference on Control, Decision and Information Technologies (CoDIT).
Ghorbani Hassan Sariei, A., Shahidi, F., Bahadorghousi, H., & Motamedzadegan, A. (2012, October). Potentials of different omega-3 fatty acids in food enrichments. Paper presented at the 2nd Food Security Conference, Islamic Azad University, Savadkuh Branch. (in Persian) https://www.civilica.com/Paper-FSS02-FSS02_320.html
توجه ویژه
***********